Belföld

Az átlagosnál hidegebb lesz a tél

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hosszú távú előrejelzése szerint a téli hónapokban az átlagosnál hidegebbre és több csapadékra lehet számítani. A tűzoltóságok felkészültek a téli fokozott igénybevételre, az úton rekedtek és az elakadt technika mentésére.

Tatár Attila vezérőrnagy, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője elmondta: január közepe és február rendkívül hideg és csapadékos lesz, jelentős területen alakulhat ki belvíz, és a katasztrófavédelem számít arra, hogy február végén, március elején a Tisza áradása újabb területeket veszélyeztet majd. A főigazgató tájékoztatása szerint a hideg és csapadékos időjárás több nehézséget okozhat a lakosságnak, az önkormányzatoknak a közlekedésben és az ellátásban.

Elmondta: a katasztrófavédelem országos és területi szervezeti egységei, a polgári védelmi kirendeltségek és a tűzoltóságok egy erős havazás kiváltotta veszélyhelyzetben képesek eredményesen hozzájárulni a lakosságvédelmi feladatok elvégzéséhez, az infrastruktúrák működésének biztosításához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik