Belföld

Darabokban a Centrum párt

Szétesett a Kupa Mihály nevével fémjelzett Centrum párt: a Harmadik Oldal Magyarországért (HOM), a Magyar Demokrata Néppárt (MDNP) és a Zöld Demokraták ugyanis kiléptek a pártszövetségből - írja a Népszabadság.

Erről a három szervezet elnöke, Gyenesei István, Szabó József és Droppa György karácsony előtt levélben tájékoztatta a Centrum elnökét.Döntésüket azzal indokolták, hogy a Centrum már nem a szövetség logóján szereplő “felkelő nap” pártja: az alapítókat kiszorították, s pazarló gazdálkodás folyik.

A Centrum 2001 novemberében alakult két parlamenten kívüli jobboldali párt, a KDNP és az MDNP, valamint a HOM és a Zöld Demokraták részvételével. A Centrum a 2002-es választásokon elért 3,9 százalékos eredmény után évi 70 milliós állami támogatásra jogosult. Kupa Mihály lapunknak mindössze annyit mondott: nem kapott semmilyen levelet, nem kíván nyilatkozni.

A 2002-es önkormányzati választásokon a Centrum “leszerepelt”, azt követően lemondásokról, belharcokról, perekről szóltak a hírek. Kupa Mihály viszont néhány hete úgy nyilatkozott: a Centrum aktivizálódik.

Lapunk úgy értesült, hogy a Centrumból most kilépő MDNP, a HOM és a zöldek legszívesebben Dávid Ibolyával, illetve az MDF-fel tárgyalnának a jövőbeni együttműködésről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik