Belföld

760 milliós veszteséget könyvelt el a Sun

A Sun 760 millió dolláros – részvényeként számítva 23 centes – nettó veszteségről adott számot 2004-es pénzügyi évének harmadik negyede után, mely március 28-án ért véget.

A cég hardver divízióinak átszervezéséről is hírt adott, valamint két vezető tisztségviselőjének, a marketing és stratégiai vezérigazgató-helyettes Mark Tollivernek és Neil Knox ügyvezető alelnöknek a távozásáról.

A Sun bevételei a negyedév során 2,65 milliárd dollárra rúgtak, ami 5 százalékkal múlja alul a tavaly ilyenkor regisztrált 2,79 milliárdos forgalmat. A cég szolgáltatási divíziója azonban növelte bevételeit – a tavalyi 893 millióról 940 millióra.

A cég első komoly átszervezéséről is hírt adott, mióta Jonathan Schwartz lett az elnök és vezérigazgató-helyettes. A Sun mikroprocesszor és UltraSparc-alapú rendszercsoportja beolvad az új Throughput Systems szervezetbe, melyet David Yen a processzor divízió korábbi feje vezet. Az Intel és az AMD x86-os processzoraira épülő rendszereiért a szoftver csoport korábbi főtechnológusa, John Fowler lesz a felelős ideiglenes kinevezéssel. A cég szóvivőnője szerint a Sun cégen belül és kívül keresi a részleg állandó vezetőjét.

A két részleg vezetője Schwartznak számol be munkájáról. Tolliver és Knox – a szokásos formulával – „más érdeklődését követve” távozott a cégtől.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik