Belföld

EU-tanácsadói hálózatot épít ki az Erste-Postabank

Az egész országra kiterjedő EU tanácsadói hálózatot épít ki az Erste-Postabank - mondta Papp Edit, az Erste Bank Hungary és a Postabank vállalati üzletágának vezetője szerdai sajtótájékoztatóján Budapesten.


A tanácsadók, a bank EU Irodájával együtt az Európai Uniós pályázatok, illetve az ahhoz szükséges finanszírozás megteremtésében segítenek az egyesülés előtt álló két bank kis és közepes vállalkozói, illetve önkormányzati ügyfeleinek – tette hozzá az üzletágvezető. Az Erste Bank-Postabank EU-irodája a közelmúltban kezdte meg működését, s jelenleg 8 uniós támogatási projektet készít elő – mondta Trombitás Zoltán, az EU Iroda vezetője.

Közölte: 2004-ben összesen 216 milliárd forintos uniós támogatás érhető el pályázati úton, a vissza nem térítendő támogatások összege egyenként 1-2 millió forinttól 300 millió forintig terjedhet. Az EU Iroda, illetve a tanácsadói hálózat a megpályázható támogatásokról szóló információk mellett a projektek összeállításban segédkezik, valamint elkészíti a pályázatokhoz szükséges finanszírozási tervet.

Az Erste Bank-Postabank elő- és társfinanszírozást nyújt az EU-pályázatokhoz, illetve banki ígérvényt és garanciát nyújt – mondta Papp Edit. Az EU Iroda eddig, a tanácsadói hálózat felépítéseként 12 független tanácsadóval kötött megállapodást.

A fúzió előtt álló Erste Bank Hungary és a Postabank tulajdonosa, az Erste Bank AG három csatlakozó országban, Csehországban, Szlovákiában és Magyarországon működtet hasonló EU Irodát és hálózatot – mondta Papp Edit. A két banknak összesen 4.000-5.000 kis és középvállalkozói ügyfele van, így mintegy 50 százalékos a piaci részesedése Magyarországon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik