Belföld

Terroristák fenyegetik Franciaországot a “kendőtörvény” miatt

Komoly terrorfenyegetést kaptak a franciák: nem az iraki háború, hanem a kendőviselés megtiltása miatt. A napilapoknak küldött levélen egy csecsen terrorista vezér aláírása szerepel.

A francia hatóságok nagyon komolyan veszik a hozzájuk eljuttatott terrorfenyegetést. Egy mindeddig ismeretlen csoport, amely magát a bölcs, és igazságos Allah szolgálóinak nevezi, levelet küldött a miniszterelnöki palotába, valamint két napilaphoz.

A Le Monde-nak, és a Le Parisien-nek címzett küldemény szerint az iszlamista csoport – úgymond – büntetni akarja Franciaországot, mert a közelmúltban a muzulmán kendőviselést törvénnyel tiltotta el a közoktatási intézményekben, hivatkozva a francia állam világi jellegének védelmére.

A levelek eredetiségét igazoló vizsgálat még nem fejeződött be, de a francia hatóságok figyelemre méltónak találják az aláírást. Ez annak a Moszvar Barajev csecsen kommandós vezérnek a neve, aki tavaly egy színházban ezer moszkvait ejtett túszul, és az orosz fegyveres erők megölték a szabadító akcióban.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik