Belföld

A Tesco megnyitotta első benzinkútját

Megnyitotta első benzinkútját szerdán a Tesco, pesterzsébeti hipermarketje mellett; ahol az áruházlánc tájékoztatása szerint a piaci árnál literenként 5-10 forinttal olcsóbban adják majd az üzemanyagot.

A Tesco Angliában már több száz benzinkutat üzemeltet, s a tervek szerint a jövőben Magyarországon is további töltőállomásokat épít ki, amelyekben az üzemanyag minősége természetesen megfelel a magyar és európai uniós szabványoknak – közölte a társaság.

Danks Emese a Tesco-Global Áruházak Rt. kommunikációs igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy az idén 5-7 már meglévő, illetve most épülő áruházuk mellé telepítenek benzinkutat. Ez “több millió forintos” beruházást benzinkutanként – tette hozzá kérdésre válaszolva.

A világszerte működő Tesco-benzinkutak sorában elsőként Magyarországon használnak különleges minőségű kútoszlopokat, érintőképernyős kasszát, illetve itt vezetik be azt a számítógépes rendszert, amely jelentősen gyorsítja, és könnyen áttekinthetővé teszi a tankolást. A környezetvédelmi előírásoknak teljes mértékben megfelelő négy töltőoszlopnál egyidejűleg összesen nyolc autó tankolhat.

Az itt vásárolt üzemanyag literenként mintegy 5 forinttal olcsóbb a piaci árnál, s az áruházban történő 8000 forintos vásárlás felett további 5 forint kedvezményt kínál a vállalat literenként.

A kúthoz tartozó, 80 négyzetméteres üzletben alapvető élelmiszereket is árulnak majd, s az ott kapható termékek árai a szomszédos hipermarket árait követik – közölte a társaság.

A Tesco Magyarország legnagyobb hipermarket kereskedelmi lánca, és legnagyobb brit befektetője. Mintegy 15 000 magyar munkavállalót alkalmaz, s minden új áruház nyitásával körülbelül 300-500 új munkahelyet biztosít.

A vállalat 9 éves magyarországi működése során eddig 33 hipermarketet nyitott, s mára piacvezetőként több mint másfél millió vásárlót szolgál ki minden héten. Magyarországon a Tesco folyamatosan bővül: 2003-ban összesen 7 áruházat nyitott országszerte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik