Belföld

Baumgartner nem veszi igénybe az állami hitelt

A közvélemény megosztottsága miatt a Baumgartner család úgy döntött, hogy nem kívánja igénybe venni a magyar kormány által korábban felajánlott négymillió dolláros hitelkonstrukciót. Az állam mégis támogatná a versenyzőt.

“Az állammal alapítandó gazdasági társaság ötletének megfogalmazását, majd annak nyilvánosságra hozatalát követően számunkra is egyértelműen észlelhető volt a közvélemény megosztottsága. Mivel mind Zsolt, mind a Baumgartner család számára elsődleges fontossággal bír honfitársainak véleménye, az elmúlt hetekben a menedzsment törekvése – Baumgartner Zsolt kifejezett kérésével összhangban – a GYISM-mel szerződésben rögzített állami szerepvállalás kiváltására irányult” – közölte az MTI-vel a csapat.

A Baumgartner Team menedzsmentje és hosszú hetek tárgyalásait követően, arra az elhatározásra jutott, hogy megköszöni a magyar kormány korábban felajánlott, négymillió dolláros segítségét, de nem kívánja azt igénybe venni.

Az MTI értesülése szerint a magyar állam, illetve a GYISM kölcsönös megegyezéssel felmondta a Baumgartner Teammel decemberben megkötött megállapodást.

A magyar állam ezzel együtt továbbra is segíti Baumgartner Zsolt Forma-1-es pályafutását: egy, a későbbiekben aláírásra kerülő szerződés alapján 60 millió forintos támogatást nyújt neki a Hungaroring Rt.-n keresztül.

A Team egyben arról tájékoztatta az MTI-t: a Minardi-Cosworth-szal kötött szerződés garantálja a 23 éves pilóta szereplését a teljes szezonra, továbbá egyes, a megállapodás titkossága miatt nyilvánosságra nem hozható kitételek lehetőséget biztosítanak arra, hogy a szükséges szponzori összeg egy részét a 18 futamból álló sorozat végéig realizálja a Baumgartner-csapat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik