Belföld

Havi négymillió forintot ígér Vágó Istvánnak az MTV

Aranyat érhet a Magyar Televíziónak Vágó István – állítják a köztévénél, és ennek megfelelő fizetést is kínáltak a sztártévésnek - olvasható a Világgazdaságban. Ha Vágó visszatérne az MTV-be, havi négymillió forintos fizetése – amelyhez járulékok is adódhatnak – csúcsnak számítana a magyar televíziózásban.

Vágó a kereskedelmi tévétől havi hárommillió forintot és egyéb jutalékot kap, külön irodája van, a műsorvezetők közül egyedüliként. A fizetését akkor is megkapja, ha – mint most, a ValóVilág miatt – szünetel a műsora. Vágó egyébként tagadta, hogy visszatérne az MTV-hez, de a Világgazdaság úgy tudjua, hogy az RTL-nél gyakorlatilag már lemondtak róla, mondván: nem tudják megtartani.

Ilyen kiemelkedő anyagi megbecsülést a szintén RTL-es Fábry Sándor élvez még, ő adásonként kap pénzt, a műsor nyári szüneteltetése idején nem. A TV2-nél egy sztár fizetése sem lépi túl a kétmillió forintos határt. E körül van az MTV eddigi legmagasabb gázsija, Pálffy Istváné havi 38-40 híradós szereplésért. Műsorvezető-társa, D. Tóth Kriszta másfél millió forintért dolgozik havonta 35-38 alkalommal. Az Este vezetőjének, Simon Andrásnak is ehhez közeli a fizetése. Nem alacsony a délutáni Élesben műsorvezetői honoráriuma sem, adásonként 80 ezer forint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik