Belföld

Biztosan bezár a debreceni dohánygyár

Az Imperial Tobacco Csoport délutáni sajtóközleményében megerősítette a hírt, miszerint bezár a debreceni dohánygyár.

Az Imperial Tobacco Csoport alaposan megvizsgálta gyárai működését és átgondolta, hogy az Európai Unió bővítése várhatóan, milyen hatást gyakorol majd a csatlakozó országokban működő gyáraira. A felülvizsgálat nyomán a a cég úgy döntött, hogy bezárja magyarországi, szlovéniai és szlovákiai dohánygyárait és a Magyarországon működő filter-gyártó üzemét – értesült a FigyelőNet a cég sajtóközleményéből.


Az Imperial Tobacco Csoport tulajdonában van a Reemtsma Debreceni Dohánygyár és a filter-gyártó üzem, melyek területén az állományi létszámban 380 munkavállaló dolgozik. A dohánygyárban 2,7 milliárd szál cigarettát állítottak elő 2003-ban. A tervek szerint a vállalat 2004. májusa előtt zárja be a dohánygyárat és a filter-gyártó üzemet Debrecenben.


A cég értékesítési és marketing tevékenysége tovább folytatódik Magyarországon és az átszervezés nem hat ki sem az Imperial Tobacco Csoport termékeinek minőségére, sem azok elérhetőségére.


Elbocsátások várhatók


David Cresswell, az Imperial Tobacco Csoport gyártásért felelős ügyvezető igazgatója kijelentette: „Bármely, a munkahelyi létszám csökkentését érintő bejelentés sajnálatos, ám mi a jövőben is korrekt és tisztességes támogatást fogunk nyújtani dolgozóink számára.”


A tulajdonos döntéséről tájékoztatást kaptak az érintett gyárak dolgozói, az Üzemi Tanács és a gyári szakszervezetek. 


A csoport tavaly zárta be kambodzsai dohánygyárát, egy sodródohány csomagoló üzemét a hollandiai Meppelben és egy elosztó központját az angliai Bristolban. A magyarországi, szlovéniai és szlovákiai dohánygyárak bezárását követően az Imperial Tobacco Csoport tulajdonában 32 dohánygyár marad.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik