Belföld

Econet.hu közgyűlés – döntés a tőkeemelésről

Az econet.hu Rt. új szolgáltatások kialakításához, illetve a meglévők fejlesztésére kívánja fordítani a zártkörű tőkeemelésből befolyó működőtőkét - derül ki a társaság február 17-re összehívott rendkívüli közgyűléséhez készült előterjesztésből.

Az informatikai társaság minimum 500 millió és maximum 1 milliárd forint értékben új részvényeket bocsát ki névértéken, azaz 100 forinton. A közgyűlési dokumentum szerint az econet.hu új online szolgáltatás kialakítására készül, amelynek beruházási igénye hardware és software oldalon is jelentős. A társaság előrehaladott tárgyalásokat folytat továbbá más informatikai cégekkel a nem internetes informatika területén való együttműködésről.

A már meglévő tevékenységein belül célul tűzte ki egy tömeges, nagyon olcsó, versenyképes termékkör kialakítását. További célja a tartalom-management és adatkereskedelmi üzletág fejlesztése. A fejlesztések forrásigényére tekintettel döntött az igazgatóság úgy, hogy a korábbi kisebb tételekkel szemben megkísérel egy egyszeri, jelentős működőtőke-bevonást.

Az econet.hu jelenleg alulfinanszírozott, és emiatt nem képes kihasználni a 2004-ben megnyílt jelentős növekedési potenciált. A társaság eredménytermelési képessége meglehetősen korlátos, állandó likviditási nehézségekkel küzd, így a sikeres növekedési pályára álláshoz újabb szolgáltatási szegmens megszerzésére van szüksége – áll a közgyűlési dokumentumban.

A tulajdonosi körben várható változások miatt azonban egyes igazgatósági (it) és felügyelőbizottsági (fb) tagok jelezték, hogy a továbbiakban nem feltétlenül kívánnak részt venni a társaság irányító testületeinek munkájában. A közgyűlésen ezért it és fb tagok választására is sor kerül.

Az econet.hu Informatikai Rt. a tavalyi év első félévében 61,9 millió forint veszteséget szenvedett el az egy évvel korábbi 41,6 millió forint nyereség után, árbevétele pedig 124 millió forintra csökkent az egy évvel korábbi 286,8 millió forintról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik