Belföld

Stabil vagy enyhén csökkenő árakra számítanak a BÉT-en

A Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe, a BUX hétfőn 31 pontos csökkenéssel 9526 ponton nyitott. Stabilizálódó vagy enyhén csökkenő részvényárakat várnak hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén szakértők. A londoni és frankfurti tőzsde is veszteséggel nyitott.

Makray Péter, az ERSTE Bank Befektetési Rt. elemzője szerint továbbra is a forintpiaci események lehetnek hatással a tőzsdére. Az elemző a forint helyzetének stabilizálódására számít hétfőn, és ezzel párhuzamosan a részvénypiacon is megnyugvást vár, plusz-mínusz fél százalékon belüli BUX-elmozdulást valószínűsít.


Sarkadi Szabó Kornél, a Raiffeisen Értékpapír Rt. elemzője visszafogott kereskedést és lefelé csorgó árakat vár. Véleménye szerint a volatilis forint mellett a hétfőn publikálandó külkereskedelmi adatok is befolyással lehetnek az árfolyamokra


London és Frankfurt mínuszban


A londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 hétfőn 0,30 pontos veszteséggel kezdett, és rövidesen 3,6 pont volt a vesztesége. Pénteken 27,9 pontos, azaz 0,62 százalékos veszteséggel 4466,3 ponton végzett a fő mutató, 0,24 százalékkal alacsonyabban az év végi értékénél.


A frankfurti értéktőzsde irányadó mutatója, a DAX-30 6,13 pontos veszteséggel indult hétfőn, és néhány perc múlva 16,73 pont volt a vesztesége.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik