Belföld

900 milliós turisztikai befektetés Szabolcsban

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési Tanács 2003-ban 42 nyírségi turisztikai beruházás megvalósításához, illetve 30 idegenforgalmi rendezvény szervezéséhez 454 millió forint támogatást adott; ezzel a befektetők együttesen 973,4 millió forint értékű beruházásba kezdtek.

Tisza András közlése szerint 11 szabolcsi településen a meglévő szálláshelyet bővítik, illetve korszerűsítik. Új üdülő- és vendégház, illetve turistaszálló építését támogatta a fejlesztési tanács Dombrádon, Kékcsén, Kölcsén, Túristvándiban, Tiszabecsen, Sonkádon, és Szakoly községben. Panzió épül Nagykállóban, Nyíregyházán és Tiszateleken, regionális lovas turisztikai központ Tarpán, horgászcentrum Gávavencsellőn, míg a vásárosnamény-gergelyiugornyai Tisza-parti strandon a szórakoztató centrumot fejlesztik. Vendéglátó egységét hat vállalkozás modernizálja, 9 szabolcsi településen pedig a falusi vendéglátóhelyek bővülnek, korszerűsödnek.


Bővítik a penyigei hagyományőrző házat, sportcentrum épül Nyíregyháza-Nagyszálláson, míg a kisvárdai Várfürdőben 1.000 méter mély hévízkút épül a gyógymedencék vízellátásához. A szabolcsi területfejlesztési tanács által támogatott idegenforgalmi rendezvények közül a múlt évben kiemelkedett a nyíregyházi Vidor Fesztivál – a helyi Móricz Zsigmond Színház seregszemléjén 14 hazai teátrum művészei léptek fel az egy hetes program során -, a kisvárdai Határon Túli Magyar Színházak Fesztiválja, a milotai diófesztivál, a napkori országos böllérverseny, a szatmárcsekei szilvalekvárfőző verseny, valamint a tiszaberceli nemzetközi halászléfőző verseny, együttesen több, mint százezer résztvevővel.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik