Belföld

Szuperkapacitású walkment készít a Sony

A japán fogyasztói elektronikai óriás kifejlesztett egy új MiniDisc formátumot, amely masszívan megnöveli a lemez tárkapacitását.

A Sony hivatalosan csütörtökön ad részletes tájékoztatást a technológiáról, közölte Szato Junko, a cég szóvivőnője, miközben a szigetország üzleti napilapja, a Nihon Keizai Shimbun arról számolt be, hogy a kapacitás 40 óra körül lesz, vagyis 30-suorosa a jelenlegi 80 perces szintnek. „A konkrét számok valamelyest különbözők lesznek”, nyilatkozta erről Szato. A lap úgy tudja, hogy a Sony még ebben az évben forgalomba hozza MD rögzítőit és az új technológiát támogató lemezeket, ugyanakkor arra ösztönzi a konkurenciát is, fogadják be a technológiát új szabvány gyanánt.


Az új formátum a jelenlegivel azonos méretű lemezeket használ, így az új eszközökön várhatóan lejátszhatók lesznek a mai formátumban rögzített tartalmak. 1992-es megjelenése óta kb. 80 millió MD eszközt adtak el. Az idei forgalom Japánban valószínűleg megmarad a jelenlegi 6,7 milliós szinten, míg a globális értékesítés a tavaly 195 milliós szinthez képest 5 százalékkal csökken. Japán adja a forgalom 75, Európa a 15 százalékát.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik