Belföld

Itthon Kulcsár bécsi cellatársa

Magyarországra szállították azt a személyt, aki a Bécsben kiadatási őrizetben tartózkodó Kulcsár Attila cellatársa volt, tudta meg a FigyelőNet. A férfi néhány hetet tartózkodott közös cellában a brókerbotrány legfőbb gyanúsítottjával. Az ő kiadatása zökkenőmentesen lezajlott, s még a karácsonyi ünnepek előtt megérkezett; feltehetően a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe.

A kihallgatást végző tiszt a FigyelőNet kérdésére reagálva elmondta, hogy a gyanúsítottat kihallgatták, de nem a K&H üggyel kapcsolatban. A Veszprémben előzetesben lévő férfi személyes biztonsága érdekében határozottan elzárkózott attól, hogy a nyilvánosság elé álljon.

Magyarországon az előzetesen őrizetbe vett gyanúsítottakat általában nem fegyházakban és börtönökben, hanem úgynevezett előzetes házakba, megyei házakba szállítják. Az ilyen házak korlátozott befogadóképessége vagy hiánya miatt azonban ettől a gyakorlattól el is térhetnek. Veszprém megyében a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe kerülnek a gyanúsítottak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik