Belföld

Újévi megújulás a TVK szervezetében

A TVK szervezetében és felső vezetésében több változás lesz január elsejétől, azt követően, hogy a Mol és a Slovnaft igazgatósága döntött a két cég teljes üzleti integrációjáról, valamint a TVK igazgatóságával együtt a TVK és a Slovnaft termelési és kereskedelmi tevékenységének egyesítéséről - közölte a TVK a BÉT honlapján.

A változások szerint a termelési terület összevont irányítását Sebestyén László termelési igazgató végzi. Feladata az olefin és a polimer gyárak, az energiaszolgáltatás és karbantartás, valamint a minőség-ellenőrzés területek irányítása lesz.

Csernyik István, a polimer üzletág igazgatója, polimer előállítási és -logisztikai vezetői pozícióban, Kovács Attila általános igazgató pedig társasági szolgáltatási vezetőként folytatja munkáját a TVK-nál.

Galba Béla, műszaki és szolgáltatási igazgató december 31-i hatállyal távozik a TVK Rt-től és január elsejétől a TVK-Automatika Kft. ügyvezető igazgatója lesz. A közlemény szerint a szervezetkorszerűsítés alapelve a termelés és értékesítés hatékonyságának javítása, valamint az Egészségvédelem, Biztonságtechnika, Környezetvédelem, Minőségügy kiemelt kezelése volt. Az együttműködésről december 22-én döntöttek.

A döntés szerint a Mol-csoport vezető testülete változatlan marad. A Mol, a Slovnaft és a TVK Rt. igazgatóságainak közös határozata alapján 2004. január 1-jén integrált Vegyipari Divíziót állítanak fel, amelyben a TVK és a Slovnaft vegyipari termelési- és kereskedelmi tevékenységét összehangolva működtetik.

A vegyipari divíziót irányító integrált vezetés feladata lesz a Slovnaft és a TVK termelési- és kereskedelmi tevékenységének napi koordinációja, miközben a két társaság jogilag független marad. Az integrált működéstől a partnerek azt várják, hogy éves szinten közel 5 millió dollár értékű szinergia és hatékonyságjavulás érhető el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik