Belföld

A Yahoo nemzetközi pénzátutalási szolgáltatást indított

Az internetszolgáltató óriás elindított egy online kifizető szolgáltatást, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználó pénzt küldjön a családjának és barátainak 182 országba.

A Yahoo PayDirect International szolgáltatás „forradalmasítja a jelenlegi internetes személyközi kifizetési módszereket”, fogalmaz Dickson Chu, a Yahoo PayDirect ügyvezető igazgatója. „Az USA-ban élő és dolgozó külföldiek távoli helyekre küldhetnek pénzt, és mindezt olcsóbban tehetik sok más átutalási szolgáltatásnál”, tette hozzá az ügyvezető. Az új szolgáltatással a Yahoo olyan patinás pénzküldő cégekkel kerül versenybe, mint a Western Union.

Miután a küldő útnak indítja a pénzt, a címzettnek egy PayDirect kártyát küldenek, amellyel a helyi készpénz automatákból, helyi valutában veheti fel a pénzt. ATM gépekből kb. 800 ezer működik az egész világon. De a címzett felveheti a pénzt a kártyával a 60 ezer MoneyGram kifizető hely egyikén is. A Yahoo a szolgáltatáshoz partneri kapcsolatra lépett a HSBC Bankkal, a MoneyGrammel, a DHL gyorsposta szolgálattal, az eFunds elektronikus kifizető csoporttal, és a kártyákat gyártó Verso Technologies céggel, amely elsősorban telefonkártyákat gyárt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik