Belföld

Az Audi további fejlesztésre készül Győrben

Az idén megvalósult 200 millió eurós befektetéshez hasonló nagyságrendű invesztíciót tervez jövőre a győri Audi Hungaria Motor Kft., egyebek között új motorfajták gyártási feltételeinek megteremtésére - mondta egy sajtóbeszélgetésen Jürgen Lunemann, a társaság ügyvezető igazgatója.

A kft. vezetője az ez évi gazdasági eredményekről szólva kijelentette: növelték az árbevételt az előző évi 3,5 milliárd euróhoz képest és az üzleti eredmény is magasabb a tavalyinál. A konkrét gazdasági adatokat később hozzák nyilvánosságra.


A jövő évi tervek közül kiemelte: a motorfejlesztő központban bővítik a létszámot, a jelenlegi ötvenről százra emelik a központban tevékenykedő mérnökök számát, így már 2004 elején meghaladja az ötezret a győri Audi munkatársi létszáma. Heinrich Franke pénzügyi igazgató elmondta: az eddigieknél nagyobb mértékben szándékoznak élni a magyarországi beszállító piac kínálatával. Az első, tisztán magyar tulajdonú cégekkel a beszállítói szerződéseket már megkötötték és jövőre újabb beszállítókkal alakítanak ki üzleti kapcsolatot. Thomas Faustmann motorgyártásért felelős igazgató arról szólt: az idén hét újfajta motort kezdtek gyártani Győrött.


Az új motorok előállításához 164 millió eurós beruházást hajtottak végre az év folyamán. Jövőre hasonló mértékű lesz az invesztíció, mivel 2004-ben újabb motorfajtákat vezetnek be; egyebek között újfejlesztésű, hathengeres és négyhengeres motor gyártását indítják meg 2004-ben. Az autó összeszerelés terén újdonság, hogy új motorvariánst építettek be az Audi TT sportautókba. A 3,2 literes 250 lóerős hathengeres motorral felszerelt kocsinak a direkt automata váltó is különlegessége – mondta a szakember.


 


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik