Belföld

Orbán Viktor: elfogadhatatlan, amit Grespik László mondott

A kereszténydemokrata meggyőződésű, polgári nemzeti érzelmű politikai szövetség, a Fidesz tagjai számára elfogadhatatlan, amit Grespik László mondott - jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, volt miniszterelnök újságíróknak hétfőn, Budapesten.

“Nem tartjuk elképzelhetőnek azt, hogy embereket származás és politikai hovatartozás szerint különböztessenek meg a közéletben” – közölte a pártelnök, miután az EU-tagállamok Magyarországra akkreditált nagyköveteivel folytatott megbeszélést.

Orbán Viktor arra az újságírói kérdésre válaszolt, amely arra vonatkozott, mi a véleménye arról, hogy Grespik László ügyvéd a múlt héten egy szkinhedper tárgyalásán megkérdezte a bírótól, hogy zsidó-e. Grespik László az Orbán-kormány idején a fővárosi közigazgatási hivatal vezetője volt.

“Amit ismerek, az alapján azt kell mondanom, hogy ha tiszteljük a másik ember méltóságát, akkor nem beszélünk vele így” – fogalmazott Orbán Viktor.

A volt miniszterelnök leszögezte: továbbra is mindenki számíthat a Fideszre, akit emberi méltóságában megbántanak, származása, politikai nézetei, hovatartozása miatt szorongatnak, állásából mozdítanak el, vagy egyszerűen csak belegázolnak a becsületébe.





 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik