Belföld

Permanens beruházás a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdőben

Nyolc évig tartó, összesen 4,2 milliárd forintos fejlesztés fejeződött be az idén a hajdúszoboszlói gyógyfürdőben, de máris megkezdték egy újabb, több mint 3 milliárd forintos beruházás előkészítését - jelentette be szerdán sajtótájékoztatón a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő Rt. vezérigazgatója.

A nyolcéves fejlesztési program befejezésével megduplázódott Magyarország legnagyobb területű strandjának a befogadó képessége, a teljes gyógyfürdő-megújulás mellett elkészült az ország első aquaparkja is – tette hozzá Czeglédi Gyula.

A tervezett beruházások közül kiemelte a nappali szanatórium jövő évre tervezett felújítását, amely várhatóan 1,2 milliárd forintba kerül. A beruházás finanszírozására PHARE-pályázatot nyújtottak be. Tervezik továbbá egy fedett élményfürdő megépítését is, várhatóan 1,5-2 milliárd forintos költséggel.

A fürdőigazgató emlékeztetett: a most befejeződött 4,2 milliárd forint értékű beruházás utolsó szakaszához 1 milliárd forintos támogatást nyertek el a Széchenyi-terv fürdőfejlesztési programjából. Czeglédi Gyula sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a Nemzeti Fejlesztési Terv (NFT) regionális fejlesztési programja prioritásai közül kivették az egészségügyi és gyógyturizmus-fejlesztést.

Bejelentette: annak érdekében, hogy a Magyarország idegenforgalma szempontjából jelentős terület visszakerüljön az NFT-be, Hajdúszoboszló város polgármesterével közösen levélben fordultak Medgyessy Péter miniszterelnökhöz és az illetékes szakminisztériumokhoz.

Sóvágó László, Hajdúszoboszló polgármestere a sajtótájékoztatón elmondta: a városban az idén nőtt a vendégek, főként a belföldi turisták száma; ebben az évben egymillió vendégéjszakát töltöttek a városban, amelynek – mint fogalmazott -a gyógyfürdő a lelke. A növekedésre utalva közölte: Hajdúszoboszló idegenforgalmi adó bevétele 2002-ben 181 millió forint volt, az idén ez az összeg meghaladja a 200 milliót.

Ezúttal is üdvözölte, hogy a 4-es számú főközlekedési út immár elkerüli Hajdúszoboszlót, és ezzel “a csend, a nyugalom városa lett a fürdőváros”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik