Belföld

A Hyundai nem Magyarországot választotta

A Hyundai Motor Corporation hivatalos úton közölte a Gazdasági és Közlekedési Minisztériummal, hogy tervezett közép-kelet-európai beruházásánál már nem számol lehetséges magyarországi telephellyel - közölte a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium az MTI érdeklődésére kedden. A Hyundai hivatalos értesítésében döntését részletesen nem indokolta.

Lengyelország és Szlovákia ugyanakkor még mindig szerepel a listán. "Nagyon jó hír Lengyelország számára, hogy Szlovákiával együtt felkerült a Hyundai Motor kelet-európai beruházására eséllyel pályázók rövidített listájára" - kommentálta kedden Varsóban Jacek Piechota gazdasági miniszterhelyettes a cég döntését.

Az illetékes szerint ez azt jelenti, hogy Lengyelország továbbra is vonzó a legrangosabb külföldi befektetők számára; mindazonáltal - fűzte hozzá - a bejelentés egyelőre csak mérsékelt derűlátásra ad okot, hiszen a végső döntés még hátravan.

Szlovákiában ugyancsak a gazdasági miniszter számolt be arról, hogy az ország továbbra is szerepel a Hyundai befektetési listáján.

A dél-koreai cég Szlovákia, Lengyelország és Magyarország mellett még Csehországot vette fontolóra lehetséges telephelyként, a mostani körben azonban Csehország is "elvérzett".

Ajánlott videó

Olvasói sztorik