Belföld

Az ARH Rt. bemutatja új fájltitkosító termékét az Antilop-ot

Adatvédelmi terméket mutatott be az ARH Rt. Az Antilop fájltitkosító USB kulcs és a hozzá tartozó alkalmazás képes bármilyen állomány vagy teljes mappastruktúra titkosítására.

Az ARH Rt. kifejlesztette az Antilop USB kulcsot és a hozzá tartozó felhasználói alkalmazást, amely lehetővé teszi cégek és magánfelhasználók nem publikus adatainak egyszerű és biztonságos védelmét. Az Antilop képes a különböző fájlok és mappák titkosítására és feloldására, amennyiben az USB kulcs csatlakoztatva van a számítógéphez. A titkosított fájlok megőrzik nevüket és helyüket a fájlstruktúrában, azonban az USB kulcs nélkül nem állíthatók vissza eredeti formájukba.

Az Antilop több mint egy szoftveres titkosítás. A kulcs egy speciális kis mikroszámítógépet rejt, ezen a mikroszámítógépen fut a rejtjelező algoritmus, a személyi számítógéptől elszigetelten. A rejtjelező algoritmus és a titkosítás alapjául szolgáló egyedi titkosító kód a kulcsban kiolvashatatlanul van eltárolva, ez biztosítja, hogy a kulcs nem másolható. Amíg a kulcs a felhasználó birtokában van, addig biztos lehet abban, hogy senki más nem fér hozzá levédett adataihoz.

A titkosítás során különböző opcionális lehetőségeket kínál az alkalmazás. Lehetőség van a fájlok kiegészítő jelszavas védelmére, valamint elektronikus napló vezetésére az összes eseményről. Az alkalmazás nem engedi, hogy az operációs rendszer futásához elengedhetetlen rendszerfájlok titkosításra kerüljenek, valamint figyelmezteti a felhasználót, ha egy olyan állományt kíván levédeni, amit egy másik alkalmazás használ.

Vállalatok számára

Lehetőség van arra, hogy a cégen belül definiált különböző felhasználói körök számára, ugyanolyan titkosító kóddal felprogramozott kulcsok készüljenek. Az adott típusú Antilop kulccsal rendelkező csoport tagjai, így titkosított formában oszthatják meg egymás közt az állományokat.

www.antilop.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik