Belföld

Korrekciós emelkedést várnak a BÉT-en

Kis mértékű korrekciós emelkedést várnak pénteken a budapesti részvénypiacon az MTI által megkérdezett szakértők. A BUX pénteken 35 pontos növekedéssel 9361 ponton nyitott.

Trippon Mariann, a CIB Bank elemzője szerint fölfelé korrigálhat a piac az előző napi visszaesés után. “Különösen a legnagyobb veszteséget elszenvedett Mol és Matáv papírok ára emelkedhet, de az OTP-ben is van erő, hiszen a bankpapír gyengülő piacon is erősödni tudott csütörtökön.” – mondta az elemző.

Fazekas Péter, a Buda-Cash Brókerház elemzője szerint az európai piacok még pesszimisták, de a magyar börzén további visszaesést már nem vár, tekintve, hogy a BUX az európai tőzsdeindexeknél nagyobb mértékben csökkent csütörtökön. Enyhe, legfeljebb fél százalékos mértékű korrekciót valószínűsít.
Csökkenés várható Európa tőzsdéin

Londoni értékforgalmazók szerint az európai részvénypiacok pénteken csökkenéssel nyitnak, a csütörtöki isztambuli és a pénteki bagdadi merényletek okozta óvatosság miatt. Az értékforgalmazók becslése szerint a londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 11 pont körüli veszteséggel, a frankfurti értéktőzsde irányadó mutatója, a DAX-30 16-26 pont közötti veszteséggel indulhat.

Péntek reggel a vezető New York-i tőzsdemutatók határidős jegyzései fölfelé mutattak: a New York-i értéktőzsde fő mutatójáé (DJIA) 17 pontot nyert, a Nasdaq piac összetett mutatójáé 5,00 ponttal emelkedett. A DJIA csütörtökön 71,04 pontos, azaz 0,73 százalékos veszteséggel 9619,42 ponton zárt, így 15,32 százalék volt az előnye a tavaly év végihez képest.

A Nasdaq piac összetett mutatója csütörtökön 1881,92 ponton végzett, 17,73 pontos, azaz 0,93 százalékos veszteséggel, és 40,91 százalékkal haladta meg a tavaly év végi értékét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik