Belföld

Olcsóbb felelősségbiztosítás autóklubtagoknak

A Magyar Autóklub (MAK) és az Union Biztosító együttműködési megállapodása révén november 3-ától elérhető az autóklub tagjai számára a Klub kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás - közölte Kovács Zoltán, a MAK főtitkára sajtótájékoztatón pénteken Budapesten. Hozzátette: a 170 ezer klubtagnak érdemes az új biztosítási konstrukcióra váltani, mivel annak éves díja kedvezőbb, mint más biztosítótársaságoké. Zsoldos Miklós, az Union Biztosító Rt. elnök-vezérigazgatója elmondta: az alacsony díj meghatározását az tette lehetővé, hogy az autóklubtagok egy olyan speciális kockázatközösséget alkotnak, melynek kárstatisztikái kedvezőbbek az átlagosnál.

Az elnök-vezérigazgató szerint a MAK szolgáltatásainak köszönhetően a klub tagjai az átlagosnál magasabb vezetési kultúrával rendelkeznek, járműveik műszaki színvonala kiemelkedő és az életkori sajátosságok is kedvezőek.

Kovács Zoltán elmondta, hogy egy 1957-ben született budapesti férfi, aki egy 1400 köbcentis, 2000-ben forgalomba helyezett Seat Ibiza tulajdonosa és a bónusz besorolása B3-as, míg jogosítványa húszéves, számára a Klub kötelező éves díja 30 505 forint lesz jövőre, míg a következő legkedvezőbb felelősségbiztosítási konstrukció ára mintegy ötezer forinttal magasabb.

Zsoldos Miklós közölte: a biztosítótársaság 2003 tavaszán lépett be a gépjármű-biztosítások piacára. Várakozásaik szerint jövőre a kötelező biztosításokból mintegy 2 milliárd forint, a Casco-biztosításból hasonlóan 2 milliárd forint biztosítási bevétel származik.

Zsoldos Miklós utalt arra, hogy a Klub kötelező a MAK 55 országos irodájában és műszaki állomásán, valamint az Union Biztosító fiókjaiban, továbbá 160 biztosítási alkusznál köthető meg. Közölte azt is, hogy a MAK és a biztosító együttműködési megállapodása keretében a jövőben elképzelhető, hogy bővítik biztosítási szolgáltatásaikat és esetleg kedvezményes díjú Casco biztosítási konstrukciót is kidolgoznak.

Kovács Zoltán szólt arról, hogy pár nap múlva megnyitják a 33. Klub-petrol üzemanyagtöltő állomást Bátonyterenyén, valamint egy-két héten belül Csepelen, amely a fővárosban a második ilyen jellegű töltőállomás lesz. A klub tagjai, illetve pártfogói kedvezményesen vásárolhatnak üzemanyagot a Klub-petrol kutaknál.

A MAK főtitkára azt is elmondta, hogy a Belügyminisztériummal kötött megállapodás szerint január 2-én a MAK újpesti közlekedésbiztonsági központjában okmányiroda kezdi meg működését, ahol minden gépjárműnek, illetve vezetőjének kapcsolódó okmány intézését elvégezhetik egy helyen az autósok.

Kovács Zoltán közölte: a Legfelsőbb Bíróság november 24-ére tűzte ki annak a pernek a tárgyalását, amelyet a MAK indított a Mol árképzési rendszerével kapcsolatban és első fokon a Fővárosi Bíróság az autóklubnak adott igazat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik