Belföld

“Kihívások és lehetőségek a szakképzés és az elektronikus távoktatás területén a csatlakozásra váró országok számára”

Az Oktopusz Alapítvány és a Mimóza Communications nemzetközi szakképzési és elektronikus távoktatási konferenciát szervez "Kihívások és lehetőségek a szakképzés és az elektronikus távoktatás területén a csatlakozásra váró országok számára" címmel, amely a Leonardo da Vinci Community Vocational Training Programme hozzájárulásával és az Apertus Kft. szakmai támogatásával valósul meg.

Áttekintés

A szakképzés és az elektronikus távoktatás kulcsfontosságú elemei az EU élethosszig tartó tanulási stratégiájának, hiszen ezek alapvető eszközei azon közösségi tudáson alapuló társadalom formálásának, amelyet Európának hívunk. Ez a két terület még relevánsabb a Közép-kelet-európai országok esetében, amelyek az Európai Unióba történő belépés előtt állnak. Ezek az országok ugyanannyi lehetőség, mint amennyi kihívás előtt állnak: szakképzési és elektronikus távoktatási rendszereik, irányelveik és gyakorlatuk integrációja, illetve az új utak megtalálása a már létező európai gyakorlatban, mind-mind komoly kihívást jelentenek. Ez a nemzetközi konferencia ezen kérdések megvitatására vállalkozik.

A “Kihívások és lehetőségek a szakképzés és az elektronikus távoktatás területén a csatlakozásra váró országok számára” címmel megrendezésre kerülő nemzetközi konferenciára elfogadták a szervezők felkérését, és előadást tartanak az EU szakképzési és elektronikus távoktatási szervezeteinek vezetői is.

Magyarországon első ízben lesz hallható Sellin Burkart, a CEDEFOP (European Centre For the Development of Vocational Training) vezető munkatársa, Hans F. van Aalst az EfVET (European Forum of Technical and Vocational Education and Training) elnökének, valamint Patrick Chevalier a European Institute for E-Learning Kutatás-fejlesztési igazgatójának előadása.

A szervezők célja, hogy a jelenlévő EU szakemberek segítségével kifejezetten a mindennapi gyakorlathoz kapcsolódó, releváns kérdések fogalmazódjanak meg és ezekre realista és praktikus válaszokat kapjanak az esemény résztvevői. A konferencia lehetőséget nyújt, hogy személyesen, közvetlenül a döntéshozóktól tudják meg az érdeklődők, hogy mire számíthatnak a csatlakozó országok a szakképzési irányelvek, támogatások és partnerprogramok tekintetében.

Időpont és helyszín
A konferencia 2003. november 12-én és 13-án kerül megrendezésre a Matáv Székház Tölösi Konferencia Központban. Cím: Matáv Székház, 1013 Budapest, Krisztina körút 55.

Jelentkezés
A konferenciára 2003. november 5-ig lehet regisztrálni az esemény honlapján: www.conference.mimoza.hu

Vagy faxon, ehhez kérjük, igényeljen megrendelőlapot a 06-1-489-51-80-as telefonszámon.

A szervezőkről
Az Oktopusz Alapítvány az első olyan non-profit szervezet, amelyet alapítói azért hoztak létre, hogy az elektronikus távoktatást népszerűsítse és kövesse a magyarországi és Közép-kelet-európai folyamatokat ezen a területen. Az Oktopusz Alapítvány működteti az első és egyetlen magyar elektronikus távoktatási információs portált. Sikerként könyvelheti el továbbá, hogy a Mimózával együttműködve elindított egy elektronikus-tananyag készítő versenyt diákok számára – a Coedu Tudásháló versenyt – amelynek első fordulója nagy résztvevő szám mellett ígéretes tehetségeket fedezett fel.

A Mimóza Kommunikációs Kft. szoftverfejlesztő és tanácsadó cég, melynek tevékenységi körébe tartozik többek között: alkalmazásfejlesztés, rendszer-alkalmazás integráció, felhasználói felületek fejlesztése, valamint termékeik és szolgáltatásaik támogatása. A Mimóza a Deloitte&Touche által összeállított European Technology Fast50 és Fast500 listán is előkelő helyet foglal el.

A Mimóza két egyedülálló termékkel rendelkezik: egy sokoldalú elektronikus távoktatási rendszerrel, „COEDU” néven és egy Flash-alapú prezentációkészítő alkalmazással, a Flashforward 2003 Verseny győztesével, a „SHAKER”-rel. A cég elektronikus távoktatási tevékenységi körébe tartozik a tananyagkészítés, rendszertervezés és fejlesztés valamint az üzemeltetés.

A konferenciával kapcsolatos további információkért kérjük, látogasson el a rendezvény honlapjára: www.conference.mimoza.hu



Ajánlott videó

Olvasói sztorik