Belföld

Magyar alkatrészeket vehet a Peugeuot

A terület előkészítése után a PSA Peugeot Citroën konszern megkezdte nagyszombati (Trnava) gyárának építését. A gyár több ország beszállítóitól kap alkatrészeket, de további részletekkel csak jövő áprilisban szolgálnak - olvasható a Világgazdaságban.

Röviddel azután, hogy a francia vállalat a szlovák helyszín mellett döntött, felkérte az ITDH Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht.-t beszállítói konferencia szervezésére. Az elmúlt év októberében tartott üzletember-találkozón mintegy 96 hazai cég 136 szakembere mutathatta be vállalatát a Peugeot beszerzési szakembereinek.

Kárpáti Sándor, az ITDH beszállítói és tanácsadó központjának igazgatója rámutatott, hogy az autógyártók, valamint első szintű beszállítóik beszerzési szakemberei – a magyarországi beszállítói háttéripar feltérképezése érdekében – folyamatosan kérnek tájékoztatást az ITD Hungarytől. Ezért az ITDH a jövő évben is rendszeresen kíván az ágazatban beszállítói üzletember-találkozókat szervezni. Ennek egyik fontos állomása lehet többek között a jövő év áprilisára, a Pannon Autóipari Klaszterrel (Panac) közösen szervezendő, a francia autóipart megcélzó konferencia és üzletember-találkozó.

“Meggyőződésem, hogy csatlakozhatunk a nagyszombati gyár termeléséhez, hiszen Győr térsége másfél órányira van az épülő PSA-gyártól, így logisztikai szempontból sem indokolatlan a derűlátásom” – mondta a Panac klasztermenedzsere, Szilágyi Tamás. Mindez nemcsak a multinacionális cégek tulajdonában lévő alkatrészgyárak, hanem a magyar középvállalatok számára is elérhető, viszont addigra össze kell hozni az egységesen minősített vállalati kört, amely ajánlatot tehet a francia félnek.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik