Belföld

Európai mobilszövetség – a Pannon részvételével

Kilenc nagy európai mobilcég szövetséget alakított annak érdekében, hogy egész Európa területén összehangolt hang- és adatátviteli megoldásokat nyújtsanak üzleti és lakossági ügyfeleiknek.

Szerdán kilenc európai mobilszolgáltató bejelentette, hogy mobil szövetséget alakítottak annak érdekében, hogy egész Európa területén összehangolt hang- és adatátviteli megoldásokat nyújtsanak üzleti és lakossági ügyfeleik számára – írta szerdai számában a Handelsblatt című német gazdasági lap. A hírt a Pannon GSM sajtóosztályán is megerősítették.

A cég által szerdán kiadott közlemény szerint a szövetség résztvevői a spanyol Amena, a Németországban, az Egyesült Királyságban és Írországban működő O2, az osztrák One, a Pannon GSM, a svájci sunrise, a norvég Telenor Mobil és az olaszországi Wind. A cégek kedden Münchenben írták alá a szövetség létrehozásáról szóló megállapodást.

Az újonnan megalakult szövetség szolgáltatásai kezdetben tagjai európai területén érhetők el több mint 40 millió előfizető számára. A szövetség új, innovatív, határokon átívelő termékek és szolgáltatások gyors piaci bevezetését, valamint szoros együttműködést tűzött ki célul a technológia, az erőforrások megosztása és az értékesítés területén – áll a közleményben. A szövetség, fejlődésével párhuzamosan további kulcsfontosságú régiókat fed majd le, s az előfizetők tapasztalhatják, hogy külföldön ugyanúgy használhatják mobilkészüléküket, ugyanolyan háttérrel és szolgáltatásminőséggel, egyszerűen, és kényelmesen, mint ahogy azt otthon már megszokták.

A tagok hálózatai közötti összehangolt GPRS és MMS kapcsolat, valamint a hazai szolgáltatásokhoz történő egyszerű hozzáférés – mint a már jól ismert rövid számok használata a hangposta és az ügyfélszolgálat felhívására – azonnal elérhető lesz az előfizetők számára. Ezen felül a szövetség tagjai bevezetik azt a szolgáltatást, amellyel a pre-paid ügyfelek gyorsan és egyszerűen tölthetik fel egyenlegüket bármely tagországban.

Az üzleti előfizetők is jól járnak majd a rendkívül versenyképes tarifacsomagokkal és termékekkel – állítják a szövetség tagjai, amelyekkel valamennyi tagország területén könnyen férhetnek hozzá fontos szolgáltatásokhoz. A továbbiakban olyan szolgáltatáscsomagokat is bevezetnek, amelyek a külföldre utazó ügyfeleket fogják segíteni.

A szövetség lehetővé teszi a Pannon GSM számára, hogy nemzetközi hátterére támaszkodva külföldön tartózkodó ügyfeleiről is gondoskodhasson, számukra a szolgáltatások egyre bővülő köréhez egyszerű és könnyű hozzáférés biztosítson. A Pannon célja továbbfejlesztett roaming-szerződéseket kötni, és elősegíteni a külföldön tartozkodó mobil-felhasználók számára jobban tervezhető tarifarendszer bevezetését – nyilatkozta a szövetségről Klaus Holgaard Rasmussen, a Pannon GSM vezérigazgatója.

A Pannon GSM jelenleg több mint 100 ország szolgáltatójával rendelkezik roaming-szerződéssel. A most megalakult szövetség olyan roaming-lehetőséget fog kínálni, amely megváltoztatja majd az ügyfelek külföldi mobiltelefon-használatának módját – állítja a vezérigazgató. „A szövetség küldetése, hogy kiszolgálja a sokat utazó üzletemberek különleges kommunikációs igényeit, ezért olyan megoldásokat fejleszt ki, amelyek segítségével az üzletemberek akkor is otthon érezik magukat, ha külföldön dolgoznak.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik