Belföld

A Budapest Bank kilenc havi profitja 20 százalékkal nőtt

A Budapest Bank (BB) Rt.-nek az elmúlt negyedévben több üzletet sikerült kötnie, mint eddig bármikor - jelentette be Richard Pelly, a Budapest Bank elnök-vezérigazgatója szerdán. Mind az állomány, mind a nyereség jóval nagyobb ütemben bővült a vártnál. Az első kilenc havi profit átlagosan 20 százalékkal nőtt a tavalyi év hasonló időszakához képest.

A bank az idén több mint 85 milliárd forint új lakossági hitelt helyezett ki. A teljes hitelállomány az év végéig várhatóan eléri a 105 milliárd forintot, ami 60 százalékos növekedést jelent éves szinten. A vállalati hitelállomány a lízingállománnyal együtt véve az év első kilenc hónapjában 21 százalékkal, 152 milliárd forintra nőtt.

A tervezett Postabank-akvizícióval kapcsolatban Richard Pelly elmondta: már elmúlt az a természetes csalódottság, amit a tender elvesztése miatt éreztek és figyelmüket ismét az köti le, hogy célpiacaikon – a KKV és lakossági piacon – biztosítani tudják a szerves növekedést. A BB nem fog pályázni a Konzumbankra. 18 hónappal ezelőtt megvizsgáltuk, ajánlatot is tettünk, ami nem került a short-list-re – mondta Pelly. “Most úgy gondoljuk, nem igazán illeszkedne a stratégiánkba.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik