Belföld

Állami pénzeket foglaltak le a K&H-ügyben

Biztosítási intézkedés keretében a rendőrség pénteken lefoglalt 4,2 milliárd forintot az Állami Autópálya-kezelő Rt. számláján - írja a Magyar Hírlap. Ezzel az adófizetők forintjai is bekerülhetnek a gyanú szerint Kulcsár Attila és társai által elsikkasztott milliárdok közé.

Az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága úgynevezett biztosítási intézkedés keretében a múlt pénteken lefoglalt 4,2 milliárd forintot az Állami Autópálya-kezelő Rt. (ÁAK) számláján – értesült a Magyar Hírlap Bodnár Zoltántól, a cég elnökétől, a Nemzeti Autópálya Rt. elnök-vezérigazgatójától.

Az ÁAK Rt. panaszt emel a döntés ellen – tudta meg a Magyar Hírlap a cég jogi képviselőjétől, Busch Bélától. Erről a Fővárosi Főügyészség dönt, s tekintettel arra, hogy ugyanez a szervezet felügyeli a nyomozást, vagyis a rendőrség valamennyi lépését egyezteti az ügyészséggel, az ÁAK ügyvédje nem igazán számít arra, hogy helyt adnak a panaszuknak.

Amennyiben elutasítják azt, haladéktalanul kezdeményezik a pénz zár alá vételét. Így a 4,2 milliárd forint akár a bírósági eljárás végéig is hozzáférhetetlenné válhat az autópálya-kezelő számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik