Belföld

Deutsche Telekom: átszabott tervek

A Deutsche Telekom feladta tervét, hogy megszerzi a Polska Telefony Cyfrowa további 51 százalékát is, ami jelentősen megváltoztatja a német cég kelet-európai terjeszkedési terveit.

A PTC a 38 milliós Lengyelország legnagyobb mobilszolgáltatója. A múlt héten hétfőn – hónapokig tartó árvita után – a DT belement, hogy 1,1 milliárd eurót fizet a lengyel cég többi részvényesének, az Elektrim Telekomunikajának, az Ymer Finance befektetési csoportnak és a Vivendinek.

Eredetileg 1 milliárd eurót kínált, de a pénzügyi problémákkal küszködő Elektrim megnyerése érdekében hozzácsapott még 10 milliót a kivásárlási ajánlathoz, amely szeptember 12-én lejárt. Azonban az Elektrim nem tudott megegyezésre jutni részvényeseivel, így a német telco kénytelen volt véget vetni a tárgyalásoknak azzal, hogy a PTC legnagyobb résztulajdonosaként továbbra megtesz mindent, amivel biztosítani tudja a lengyel mobilszolgáltató további fejlődését. Ha létrejön a megállapodás, akkor a Vivendi 691 millió eurót kapott volna, az Elektrim 400 milliót, az Ymer 9 milliót.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik