Belföld

Javított előrejelzésein az Intel

Miután erős keresletet tapasztalt a PC és kiszolgáló processzorok iránt, a lapkagyártó óriás a hétvégén megemelte harmadik negyedévre vonatkozó bevételi előrejelzését.

Az Intel immár 7,3-7,8 milliárd dolláros forgalommal számol a harmadik negyedévben, míg július 15-én, második negyedévi eredményeinek ismertetésekor a jóslás még csupán 6,9-7,5 milliárdra szólt. „Mindez arra utal, hogy a vártnál jobbnak bizonyult a mostani negyedév, ami igen kellemes meglepetés az elmúlt két év üzleti helyzetéhez képest” – fogalmazott Andy Bryant, a cég pénzügyi vezérigazgató-helyettese.

Az Intel architektúra üzletága tapasztalt a vártnál erősebb keresletet – e divízióhoz tartoznak az asztali és noteszgépekbe, valamint a kiszolgálókba szánt processzorok. E szegmens biztosítja a cég nyereségét, mert a kommunikációs processzorok forgalma még mindig igen gyenge.

A félvezetőipar közérzete az utóbbi időben sokat javult, a Gartner ezt látva a minap emelte 11 százalékra a 2003-as forgalom növekedésének mértékét.

Lassan ugyan, de beindulnak a PC eladások, és a lapkagyártó üzemek kihasználtsági szintje is emelkedik a múlt hónap óta. Bryant nem volt hajlandó kommentálni, hogy elkezdődött-e a széles értelemben vett fellendülés – tréfálkozva úgy fogalmazott, hogy ezt valószínűleg az Intel fogja legkésőbb elismerni.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik