Belföld

Magyar pilóta a Forma-1-ben

Sporttörténelmi esemény színhelye lesz a Hungaroring: magyar pilóta indulhat a mogyródi Forma-1-es futamon. Bernie Ecclestone és a nemzetközi autósszövetség vezetőinek rendkívüli eljárása nyomán, másfél óra alatt megkapta az úgynevezett szuperlicencet ugyanis Baumgartner Zsolt, és az időmérő edzésen élt is a lehetőséggel, indulhat a vasárnapi versenyen.

A tizennyolcadik Forma-1-es Magyar Nagydíj időmérőjén Fernando Alonso volt a leggyorsabb Renault-jával. Mögüle a német Ralf Schumacher (Williams) és Mark Webber (Jaguar) indulhat a vasárnapi versenyen. A szombat délelőtti balesetben megsérült ír Ralph Firmant helyettesítő Baumgartner Zsolt a 19. helyről rajtol majd a Jordannel – írja az Origo.hu.

Firman hatalmas sebességnél a gumifalnak csapódott, megsérült, az orvosok azt javasolták, ne versenyezzen a hétvégén. A 22 éves Baumgartner Zsolt, a Jordan magyar tesztpilótája így jutott a különleges lehetőséghez. A FIA vezetőinek és Ecclestone-nak a pozitív döntésében az MTI szerint szerepet játszott, hogy Baumgartner két éve eredményesen szerepel a Forma-3000-es sorozatban, s a Jordan-Ford gépével már több mint 300 km-t tesztelt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik