Belföld

Beperli az oktatási tárcát a volt beruházási biztos

Béres István, az Oktatási Minisztérium (OM) volt beruházási kormánybiztosa és Orbán Imre, a tárca 100 százalékos tulajdonában lévő Multinova Kft. korábbi ügyvezetője közleményben tudatta a FigyelőNettel, hogy polgári keresetet indítanak az Oktatási Minisztérium ellen.

Béres és Orbán korábban Péterfalvi Attila adatvédelmi biztoshoz fordultak, miután véleményük szerint az OM jogellenesen kezelte személyes adataikat.

Péterfalvi Attila válaszlevelében törvénysértőnek tartotta a Béres és Orbán által kifogásolt tevékenységet. Jogellenes ugyanis az adatvédelmi biztos szerint az, hogy megnézték, illetve harmadik félnek átadták, továbbá felhasználták a régebbi munkatársak e-mail-jeit és nevét. Az OM közigazgatási államtitkára időközben – Béresék közleménye szerint – elismerte, hogy “működési hiba” történt.

Annak érdekében, hogy a hasonló jogsértéseket megakadályozzák, polgári keresetet indít Béres István és Orbán Imre. Keresetükben azt kérik, hogy a bíróság mondja ki a törvénysértést a személyes adataikkal való visszaélés kapcsán, és tiltsa el az OM-et a további jogsértésektől.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik