Belföld

[freemail] extra: fizetős szolgáltatásokkal bővül a levelezőrendszer

Extra szolgáltatásokkal bővíti az Axelero ingyenes levelezési rendszerét, a [freemail]-t. A nagyobb tárhely és a kéretlen reklámok (spam) szűrése igény szerint, térítés ellenében vehető igénybe. A fizetős szolgáltatások bevezetése mellett az Axelero minden [freemail] felhasználó számára térítésmentesen felemeli a fogadható levelek méretét 5 MB-ra.

A [freemail] szolgáltatás augusztus közepétől új, fizetős szolgáltatásokkal bővül, [freemail] extra néven. A jövőben, ha valaki postafiókot nyit a [freemail]-en, lehetősége nyílik két új szolgáltatást is igénybe venni. Az egyik az alapértelmezett 5 Mbyte tárhely bővíthetősége 10 Mbyte-onként 3 hónapra bruttó 500 Ft-ért (a maximális tárhely-méret 55 Mbyte lehet). A másik a spam szűrés, amely 3 hónapra szintén bruttó 500 Ft-ba kerül. A szűrést végző szoftver minden levelet ellenőriz, és a reklámlevelekre, illetve a magánlevelekre utaló jeleket pontozza, majd az összpontszám alapján a felhasználó által meghatározott szűrési fokozat szerint kezeli a küldeményt. A fizetős szolgáltatások bevezetése mellett, szintén augusztus közepétől az Axelero minden [freemail] felhasználó számára térítésmentesen felemeli a fogadható levelek méretét 5 MB-ra.

Az extra szolgáltatásokra mindenki előfizethet, aki rendelkezik aktív [freemail] címmel. A szolgáltatásokat jelenleg Westel és Pannon kártyáról emelt díjas SMS formájában lehet megrendelni, a megrendelések után néhány perccel működésbe lépnek az előfizetett szolgáltatások. A szolgáltatások megrendeléséhez az Axelero telefonos ügyfélszolgálatot is biztosít.

A Freemailről röviden

A Freemailt 1997. novemberében a Soros Alapítvány, a Silicon Graphics Magyarország és a MATÁV együttműködésével létrehozott C3 Kulturális és Kommunikációs Központ indította útjára. A C3 1999-es alapítvánnyá alakulása során a Freemail a Matávnet (az Axelero jogelődje) tulajdonába került és az [origo] portál részévé vált. A rendszer üzemeltetését továbbra is a C3 szakemberei végzik.

A szolgáltatás kezdetben mindössze egy – Linux-alapú – számítógépen futott, az első nagyobb műszaki változtatásra 1999 februárjában került sor, ekkor már hat gép szolgálta ki a levelezést. A növekvő igények és az ezzel párhuzamos fejlesztések után ma már 18 számítógép alkotja a [freemail] rendszerét, a gépek az Axelero Adatparkban kaptak helyet.

A Soros Alapítvány és a MATÁVnet között létrejött szerződés értelmében a [freemail] hosszú távon változatlan elérési módozatokkal (http, pop3 és dial-up pop3) és továbbra is ingyenes szolgáltatásként üzemel, folyamatos technikai és tartalmi fejlesztések mellett.

A rendszert folyamatosan fejlesztés alatt áll, a mindenkori felhasználószám és levélforgalom támasztotta igényeknek megfelelően. Jelenleg 1 358 107 db elő postafiók van, becslések szerint e mögött 750 307 felhasználó áll.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik