Belföld

Az AMD megveszi a NatSemi Geode üzletágát

Az AMD megállapodott a National Semiconductorral Information Appliance üzletágának nyilvánosságra nem hozott összegért történő megvásárlásáról. Az ügylet következtében vékonykliens eszközökbe és webdobozokba szánt lapkákkal bővül az AMD termék portfóliója, jelentette be szerdán a két érintett cég.

Az Information Appliance divízió termékeinek zömét a Geode processzorok adják. E lapkák kompatibilisek az x86 utasításkészlettel, melyet az összes AMD processzor használ, és olyan beágyazott termékekhez tervezték őket, mint az intelligens kijelzők és a kézi eszközök. A megvásárolt részleg vagyona az AMD Personal Connectivity Solutions csoportjához kerül, 132 alkalmazottjával együtt.

A NatSemi az év elején közölte, hogy miután Geode termékcsaládja nem biztosítja a kívánt mértékben a beruházások megtérülését, ezért a költségeit csökkentendő a részleget eladásra kínálja. Az AMD viszont a vásárlás révén egy egységes processzorarchitektúrához jut minden terméke számára, melynek skálája a beágyazott eszközöktől a kiszolgálókig terjed. Az Intel is árul lapkákat mindezekben a kategóriákban, de használja az ARM architektúráját is PDA lapkákhoz, és saját EPIC architektúráját az Itanium 2 szerverlapkákhoz a Pentium 4 és a Pentium M család által használt x86 architektúra mellett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik