Belföld

Új szolgáltatás az európai mobilszövetségtől

Az európai mobilszövetség tagjai bejelentették első új szolgáltatásukat, amelynek révén kártyás ügyfeleik külföldről is hozzáférnek hangpostájukhoz és más otthoni szolgáltatásaikhoz.

A francia Orange, az olasz TIM, a spanyol Telefónica Móviles és a német T-Mobile a közelmúltban társult egymással, hogy ügyfeleiknek egységes hang-, adat- és egyéb szolgáltatásokat kínáljanak egymás piacán, és más európai mobilpiacokon. Az első közös kínálat lehetővé teszi a kártyás ügyfelek számára, hogy rövidebb számok segítségével jussanak otthoni szolgáltatásaikhoz külföldi útjuk során.

A szolgáltatás kezdetben néhány nyugat-európai országra, így Svájcra, Franciaországra és Dániára korlátozódik, de hamarosan kibővítik már európai területekre is – bár határidővel nem szolgáltak. A szolgáltatók hamarosan lehetővé teszik azt is, hogy az ügyfelek külföldről is feltölthessék kártyáikat, illetve lehetővé teszik számukra a kibővített GPRS és MMS barangolást, vagyis akár külföldről is lehet multimédiás üzeneteket küldeni és zenei anyagokat a telefonra letölteni.

Nem feledkezett meg a szövetség a vállalati felhasználókról sem. A TIM, a T-Mobile és a Telefónica már hozzáférést biztosít számukra VPN-jük felé külföldről is, az Orange ezt az év végéig tervezi megoldani. Az új szolgáltatásokért az ügyfeleknek nem kell különdíjat fizetniük, hiszen az együttműködés egyik célja éppen az, hogy a közös munka révén csökkentsék a cégek költségeiket. A négy alapító más szolgáltatók csatlakozását is várja a szövetséghez.


Forrás: www.szamitastechnika.hu


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik