Belföld

Rendőröket és civileket jutalmazott Gergényi Péter

Miniszteri és főkapitányi jutalmakat osztott ki 30 rendőrnek és civilnek kiemelkedő munkájuk elismeréseként Gergényi Péter dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya csütörtökön.

Főkapitányi jutalmat kapott többek között az a két rendőr is, akik kedd este elfogtak egy tyukodi férfit, aki késsel fenyegetett egy nőt a XI. kerületben. A 31 éves fenyegető üldözése közben csőre töltött pisztolyát az egyik rendőrre fogta a Lágymányosi utcában. Jutalmat kapott az a civil is, aki a rendőri intézkedést segítette.

Gergényi Péter a jutalomosztáskor hangsúlyozta: mindkét rendőr élete veszélyben volt, és csak a gyors, szakszerű intézkedésnek köszönhetően nem történt “tragédia”.

Miniszteri jutalomban részesült három rendőr, akik szolgálatuk ideje alatt érték el az 50. életévüket.

Országos rendőrfőkapitányi jutalomban három rendőr részesült sorozatos gépjárműlopások és zsarolás bűncselekmények felderítéséért.

Budapest rendőrfőkapitánya 11 rendőrt jutalmazott meg az FTC Üllői úti mérkőzését követő szurkolói rendbontások megfékezésével, csoportos rablás és vesztegetés bűncselekmények megakadályozásával, felderítésével kapcsolatban.

A dandártábornok az MTI-nek elmondta: “minden rendőrt, aki kiemelkedő munkát végez megjutalmazok, de ha szükséges, büntetek”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik