Belföld

Hírdetésben kérnek gumikesztyűt az intenzív osztálynak

A Szegedi Tudományegyetem docense hirdetésben kért segítséget az intenzív osztály számára, mert elfogyott a gumikesztyű - olvasható a Népszabadságban.

A kardiológiai központ elnökével a közeljövőben kidolgozunk egy javaslatot, amelyben indítványozzuk, hogy az intenzív osztályok eszközbeszerzései esetén ne kelljen végigjárni a váratlanul fellépő költségek engedélyeztetésének minden fázisát – nyilatkozta tudósítónknak dr. Rudas László, a Szegedi Tudományegyetem docense.


Rudas doktor nevéhez fűződik annak az újsághirdetésnek a megjelentetése, amelyben a lakosságtól kértek papírtörülközőt, gumikesztyűt, toalettcikkeket, irodaszereket és pénzadományt az egyetem belgyógyászati intenzív osztálya számára. A hirdetés ötletét az adta, hogy egy hétvégi ügyelet során az osztályon elfogyott a gumikesztyű, s így lehetetlenné vált a kezelés.

“Az akcióval nem a pánikkeltés volt a célunk” – folytatta Rudas doktor. “Mivel az egyetemi intenzív osztályok között szoros az együttműködés, nincs szó arról, hogy a betegeket ne tudnánk mindenkor szakszerűen ellátni. Célunk ugyanakkor a figyelem felhívása.”




Ajánlott videó

Olvasói sztorik