Belföld

Ezerötszáz önkormányzat kap internetes hozzáférést

A kormány második 100 napos programjában tűzte ki célul, hogy minden hazai önkormányzat számára lehetőséget biztosít a világhálóhoz való hozzáféréshez.

A cél megvalósítása érdekében az Informatikai és Hírközlési Minisztérium pályázatot írt ki az önkormányzatok számára “eDemokrácia – önkormányzatok a világhálón” címmel. A sikeresen pályázó önkormányzatok támogatást nyerhettek alapvető informatikai infrastruktúrához szükséges eszközök beszerzéséhez, az internetkapcsolat feltételeinek megteremtéséhez; valamint – a kormány második 100 napos programján túlmenően – az elektronikus közigazgatási szolgáltatások bevezetéséhez szükséges előkészületekhez, valamint közösségi terek internet kapcsolatának kiépítéséhez.

1619 pályázat érkezett az alapvető informatikai infrastruktúrához szükséges eszközök beszerzésére, illetve az internet-kapcsolat feltételeinek megteremtésére. (További 1623 db pályázatban – a már internet-kapcsolattal rendelkező önkormányzatok is – internetes közösségi terek létesítésére kértek támogatást.)

A második száz nap programjában vállalt kötelezettség teljesítése érdekében az internet-kapcsolat kiépítésének érdekében a miniszter jóváhagyta a bírálóbizottság javaslatát. Az 1619 pályázó közül valamennyi érvényes pályázatot benyújtó önkormányzat – számszerint 1495 – elnyerte a támogatást. Így januárban elkezdődnek a telepítést előkészítő munkálatok a nyertes önkormányzatoknál – olvasható az IHM sajtóközleményében.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik