Belföld

APEH-razzia a Balatonon: nagy fogás

Az ellenőrzések 46 százaléka bírság kiszabásával zárult a Balatonon - derült ki a Siófokon megtartott APEH sajtótájékoztatón.

A 108 ellenőr a három tóparti megye 77 településén mintegy 800 ellenőrzést hajtott végre. Elsősorban azt vizsgálták, mennyire tartják be nyugta-, illetve számlaadási kötelezettségüket az idegenforgalomban érdekelt vállalkozások – mondta Hajdu Miklósné, az APEH főosztályvezetője.

A vendéglősök 20-22, a termék-előállítók 86, a kereskedők és a szolgáltatók 60 százaléka nem adott a vásárló revizoroknak sem nyugtát, sem számlát. Az első fél évben az országos ellenőrzéseknél az ellenőrzöttek 24 százaléka nem adott sem nyugtát, sem számlát.

Piacokon is jártak az adóellenőrök. A vásározók-piacozók 64 százalékánál tapasztalták, hogy nem állítanak ki semmiféle bizonylatot az eladásról, a kaposvári piacon nem akadt egyetlen számla adó kereskedő sem – mondta a főosztályvezető asszony.

A balatoni akció az eljárások befejeztével 22-25 esetben üzlet-bezárással zárulhat. Két kereskedőről derült ki, hogy megszűnt vállalkozást működtet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik