Belföld

Akár vádalkut is kötne a rendőrség Szász megverésének ügyében

A rendőrség fenntartja az egymillió forintos jutalmat, de a nyomravezetőt a tanúvédelmi programba is bevonnák és akár a vádalku lehetőségével is élnének a pénzügyi felügyelet elnökének megverésével kapcsolatban.

“Változatlanul fenntartjuk az egymillió forintos jutalmat, de a nyomravezetőt, vagy informátort a tanúvédelmi programba is bevonnánk, azaz megóvnánk a nyilvánosságtól” – mondta az MTI-érdeklődésére a nyomozást vezető rendőrtiszt, Petőfi Attila.

Abban az esetben pedig, ha az érdemi információval rendelkező személy ellen büntetőeljárás van folyamatban, a “vádalku lehetősége sem zárható ki” – tette hozzá a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztályának vezetője.

Az eddigi vizsgálatok során Szász Károly bántalmazásának motívumát, illetve indítékát nem tudták megállapítani – közölte Petőfi Attila. Az alezredes tájékoztatása szerint az eddig begyűjtött információk ellenőrzése folyamatban van, de az ügy “még nem lendült előre”.

Szász Károlyt, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elnökét június 16-án ismeretlenek bántalmazták. Az elnök nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, az elkövetőket a rendőrség egyelőre nem találja. Szász Károly egy akkor készülő felügyeleti határozattal hozta összefüggésbe a személye elleni támadást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik