Belföld

Keveslik a cégek az adóváltozásokat

Minden olyan törekvést üdvözöl a kamara, amely a befektetéseket ösztönzi Magyarországon, hiszen az egykori regionális versenyképességi, hatékonysági előnyünk mára elapadt - mondta a Napi Gazdaságnak Fáth péter, az AmCham, az amerikai-magyar kereskedelmi kamara ügyvezető igazgatója.

Fáth szerint nem a kedvezmények növelésére, hanem átlátható, kiszámítható és hosszú távú adórendszerre lenne szükség. A kamara számítása szerint a társasági adó csökkentése nem járna az állami bevételek komoly kiesésével, sőt, a szürkegazdaságból további szereplőket terelne a legalitás irányába.


Az adók és járulékok csökkentése csak a negyedik legfontosabb intézkedés, amit a kormányzattól várnak a Német-Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által tömörített vállalatok. Sokkal fontosabbnak tartanák a közigazgatási szervezet korszerűsítését, sőt ami kifejezetten figyelmeztető jel lehet: a jogbiztonság javítását. Emellett a gazdaságpolitika kiszámíthatóságát kérik számon a kormányzattól, illetve a jegybanktól. A tervezett adómódosítások kapcsán a kamara pontos tervezetet vár, nem pedig csak javaslatokat, illetve a komoly szakmai érdekegyeztetést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik