Belföld

Megnyitották a korszerűsített magyar-ukrán határátkelőt

Július 15-én, kedden, 19.00 órakor megnyitják a korszerűsített Beregsurány-Asztély (Luzsanka) közötti magyar-ukrán határállomást, amely a nap 24 órájában fogadja majd az utasokat - közölte a területileg illetékes Nyírbátori Határőr Igazgatóság sajtóreferense hétfőn.

A határállomáson útlevéllel és kishatárforgalmi engedéllyel egyaránt átlehet kelni – közölte Tanyik József határőr alezredes. Hozzátette, vízumkiadás viszont nincs az átkelőhelyen, és teherforgalom is csak külön engedéllyel lehetséges.

Az alezredes elmondta: a magyar oldalon új utas kiszolgáló létesítmény, valamint kétszer négy forgalmi sáv épült a ki- és belépésre. Kialakítottak egy-egy autóbusz-sávot is. A beregsurány-asztélyi határállomást felszerelték a legkorszerűbb eszközökkel, így automata határregisztrációs rendszer működik, illetve számítógépes informatikai rendszer segíti a határőrök, valamint a vám- és pénzügyőrök munkáját.

A sajtóreferens hozzáfűzte, az átkelőhely gyalogosan, kerékpárral, motorkerékpárral, személygépkocsival és autóbusszal egyaránt igénybe vehető.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik