Belföld

Eladó a Tököli Repülőtér

A Tököli Repülőteret valamivel több mint 3 milliárd forintos limitár mellett, nyilvános, kétfordulós pályázaton értékesíti az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. (ÁPV).

Az ÁPV Rt. honlapján is megjelentetett kiírás szerint a
pályázaton jogi személy, jogi személyiség nélküli gazdasági
társaság, valamint ezek konzorciuma vehet részt, amennyiben
megfizette a 300 millió forintos bánatpénzt. További feltétel, hogy a pályázó elmúlt két lezárt gazdasági év mérlege nem tartalmazhat veszteséget és eladósodottságának mértéke
nem haladja meg a 40 százalékot. A pályázónak minimálisan 200 millió forintos jegyzett-, és 1 milliárd forintos saját tőkével kell rendelkeznie. A repülőteret az ÁPV Rt “… polgári légiközlekedési és egyéb vállalkozási célra…” értékesíti.


Az ingatlanon a szovjet csapatok által okozott környezeti kár
kármentesítési feladatait az ÁPV Rt. végzi. A kármentesítés befejezéséig az ingatlan-nyilvántartásból a tartós környezeti kárra vonatkozó teher nem törölhető. Egy, a témában összeállított tanulmány szerint a repülőtér kármentesítésének becsült költsége, az ÁPV Rt. felelőségi körén túl, mintegy 172,1 millió forint. A pályázat benyújtásának határideje augusztus 18-a.


Az érvényes pályázatok elbírálása a megajánlott vételár alapján történik. Az értékelés során, egyező összegű ajánlatok esetén, illetve amennyiben az eltérés nem haladja meg a 10 százalékot, a privatizációs szervezet az ajánlattevőket versengő ajánlattételre hívja meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik