Belföld

Internet: mérsékelten nőtt a női szörfölők száma

Még hét évet vehet igénybe, hogy a férfiak és a nők egyenlő arányban használják az internetet. Erre a következtetésre jutott a Nielsen/NetRatings internetes kutatócég a legutolsó felmérésén alapuló tanulmányában.

A felmérés adatai szerint 2003 májusában az európai szörfölők 42%-a, azaz 35 millió fő volt nő. Ez csak 2%-os emelkedést jelent a tavalyi évhez képest, és ilyen ütemű arányeltolódás mellett csupán 2010-re állhat elő az a helyzet, amelyben a férfiak és nők egyenlő megoszlásban veszik ki részüket a világháló használatából – véli a Nielsen/NetRatings elemzője, Tom Ewing.

Pedig szükség van az egyenlőségre, ha az internethasználókat már nem úgy akarjuk elképzelni, mint tech-mániások gyülekezetét. “Tegyünk fel több, a nőket érintő tartalmat a netre” – javasolja Ewing. – “Az internetet sokan még mindig úgy képzelik el, mint egy férfiak által uralt terepet. Ezért van szükség a változtatásokra, hogy a szájtok több női látogatót vonzzanak” – nyilatkozta.

Svédországban és az Egyesült Királyságban a legnagyobb arányú (több mint 45%-os) a női szörfölők száma Európában, s csak Olaszországban kevesebb, mint 40% ez az érték.

Természetes, hogy a nőket vonzó szájtok általában vásárlást, utazást, oktatást, gyógyszereket és kozmetikumokat kínálnak. Ugyanakkor a nők többsége online keres gyakorlati és specifikusabb információkat is. “A legérdekesebb az, ahogyan a széles spektrumú, gyakorlatias szájtok kínálnak vásárlási vagy egyéb jellegű információkat, miközben a kifejezetten nőknek készült portálok profilja szűkebb” – jegyezte meg Ewing.

Forrás: INFINIT


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik