Belföld

INA-privatizáció: Racan a Mol-t javasolja

A horvát miniszterelnök, Ivica Racan pénteken azt mondta, hogy a tanács a magyar Molt fogja javasolni a kormánynak az INA-pályázat győzteséül. A Mol üdvözölte a horvát miniszterelnök bejelentését.

A Mollal röviden tárgyalnak most, megerősítendő, hogy a magyar cégnek nincsenek további kérdései az INA üzletmenetével kapcsolatban, majd utána “a tanács javasolni fogja a kormánynak, hogy a Molt válassza az INA stratégiai partneréül” – mondta a kormányfő Zágrábban pénteken sajtóértekezleten. Megerősítette, hogy a kormány döntése jövő csütörtökön várható.

Az INA 25 százalékára plusz egy részvényére a csütörtöki határidőig a Mol és az osztrák OMV tett ajánlatot, a Mol 505 millió dollárt, az OMV 420 millió dollárt kínált.


A Mol-csoport üdvözölte Ivica Racan horvát miniszterelnök bejelentését, amelyben a társaságot javasolja az INA 25 százalék + 1 részvénytulajdonának megvásárlására.


A Horvát Állami Privatizációs Tanács javaslata alapján kiválasztott tárgyaló félként a Mol mindent megtesz annak érdekében, hogy a tárgyalások mihamarabb lezáruljanak – áll a cég általk kiadott közleményben. A cég bízik abban, hogy a horvát kormány a lehető leggyorsabban meghozza végső döntését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik