Belföld

Meghiúsulhat a Bartók Béla út felújítása

A XI. kerület befejezné a Bartók Béla út külső részének átépítését, ám a főváros nélkül labdába sem rúghat. A villamospályához is hozzá kellene nyúlni, de a főváros ezt egyelőre nem tervezi - olvasható a Magyar Hírlapban.

A fővárosi önkormányzat tavaly csak a Tétényi útig építtette át Budapest talán legrosszabb állapotú, nagy forgalmú útját. Ott aztán a munkagépek dolguk végeztével levonultak a terepről, s a Kelenföldi pályaudvarig maradt a kátyúkkal teli, foghíjas kockakő burkolat.

A külső Bartók Béla út ugyanis XI. kerületi tulajdon, így az ő feladatuk a karbantartás és felújítás. Most arra készülnek, hogy saját erőből és fővárosi pályázati pénzből fejezik be a munkát. A tervek elkészültek, a közműcégek egy része is vállalná a közműfelújításokat, másokkal még folynak az egyeztetések. Hiába azonban a kerületi szándék, a fővárosi önkormányzatot nem lehet megkerülni, mivel a 49-es villamos is arra jár. S ha már egyszer felszedik a kockakövet, ezen a vonalon át kellene építeni a pályát. Ennek felújítását viszont a BKV-nak kellene elvégeztetnie.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik