Belföld

Felavatták a tapolcai gyógyszállót

A kormány jövőre olyan gyermek és ifjúsági üdültetési rendszert dolgoz ki, amely minél több gyermeknek nyújt majd lehetőséget arra, hogy kedvezményesen nyaralhasson a Balaton-parton - közölte a tapolcai gyógyszálló avatásán kedden Medgyessy Péter. A miniszterelnök utalt arra is: a 47 pontos balatoni cselekvési terv végrehajtására jövőre már 1,5 milliárd forintot biztosít a kormány.

A magántőke bevonására szükség van az egészségügy minden területén, és erre jó példa a tapolcai gyógyszálló is – hangsúlyozta a kormányfő. Hülvely István, a tapolcai Pelion Hotelt üzemeltető Hunguest Rt. vezérigazgatója a szállodaavatót megelőző sajtótájékoztatón elmondta: a 228 szobás, négy csillagos gyógyszálló 4 milliárd forintos költséggel épült fel egy év alatt.

Medgyessy Péter többek között arról is beszélt, hogy “Magyarország mesésen gazdag gyógy- és termálvizekben. Alig akad az országnak olyan pontja, ahol egy próbafúrás kudarccal végződne. Gyógy- és termálvízkincsünk a térségben egyedülálló. Erre az adottságunkra – az egészségturizmus világszerte tapasztalható térnyerésével – külön iparág épülhet: Magyarország lehet Európa gyógy- és egészségturisztikai központja!”.

“A tapolcaiaknak ezt nem kell magyaráznom” – folytatta a miniszterelnök -, “olyan településen élnek, amelynek még a neve, ez a szláv eredetű szó is meleg vizet jelent, és ahol a helyi tavasbarlangot már 1903-ban, vagyis éppen száz esztendeje fedezték fel (ráadásul épp az akkori polgármester telke alatt!), hogy aztán nemsokára az asztmás betegek kezelésére szakosodott kórház épülhessen fölé, a 21. században pedig, íme, egy gyógyszálló.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik