Belföld

700 millió forintos megállapodást kötött a Matáv és a Tak-Invest

A Matáv 50 takarékszövetkezet több mint 300 fiókjának adatátviteli összeköttetését biztosítja egy kedden megkötött szerződés alapján, amelynek összértéke 700 millió forint - tájékoztatta a társaság kedden közleményben az MTI-t. Az erről szóló megállapodást Vetési Iván, a Matáv igazgatóhelyettese és Dudics János, a Tak-Invest Kft. ügyvezető igazgatója írta alá kedden.

A Matáv közleménye szerint a megállapodás az egyes
takarékszövetkezetek kirendeltségei és központja között csillagpontos bérelt vonali hálózat kialakítására és Cisco aktív hálózati eszközök értékesítésére vonatkozik. A Matáv Üzleti Megoldások Üzletága komplex szolgáltatást nyújt, amely a takarékszövetkezetek adatátviteli és biztonságtechnikai rendszerének fejlesztését segíti elő. Ebben a Matáv csoport 3 tagvállalata, a Matávcom Kft., a BCN Kft. és a SafeCom Rt. is
közreműködik.

Az ajánlat a MultiLAN szolgáltatásra és videó-megfigyelő rendszer alkalmazására épül. A szerződés 1 évre tervezett projekt keretében 300 takarékszövetkezeti fiók adatátviteli összeköttetéséről szól, amely hálózatokon a Tak-Invest kisbanki szoftverének segítségével lehetőség nyílik a takarékszövetkezetek számára az EU elvárásoknak is megfelelő, központosított rendszer üzemeltetésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik