Belföld

Mentőöv lehet a Sulinet Expressz

Az államilag generált keresletnek köszönhetően nőhet a pangó hazai PC-piac, miután tegnap ténylegesen beindult a Sulinet Expressz program. Az akció a hozzá kapcsolódó szigorú ellenőrzési rendszer kiépítése miatt csúszott, de így hozzájárulhat a PC-ipart még mindig jellemző szürkegazdaság fehérítéséhez - olvasható a Világgazdaságban.

Magyar Bálint oktatási miniszter kedden egy fővárosi bevásárlóközpontban átadta az első Sulinet Expressz program keretében vásárolt számítógépet – számol be az MTI.

Mentőöv lehet a Sulinet Expressz 1
A most induló akció keretében évente 60 ezer forintot írhatnak le adójukból azon pedagógusok, oktatók, hallgatók és közoktatásban tanulók szülei, akik számítógépet, informatikai eszközöket vásárolnak, bérelnek vagy lízingelnek. 

Az első számítógépet egy iskolás gyermeket nevelő szülő vásárolta meg. Magyar Bálint közölte: az akciókba bekapcsolódók mintegy 2200 típusból válogathatnak. Reményének adott hangot, hogy az 1500 elárusítóhely mintegy felében a hét második felében kaphatók lesznek az eszközök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik