Belföld

A Fidesz betekintést kér a PSZÁF-jelentésbe

Fideszes képviselők betekintést kérnek a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) elnökétől a Pannonplast-ügyben lefolytatott vizsgálat részletes jelentésébe - közölte Rogán Antal szerdán az MTI-vel.

“Meg kívánjuk vizsgálni mindazon tényeket, amelyekre a PSZÁF alapozta azon állítását, hogy egy állami cég révén közpénz is jelen volt a Pannonplast-ügyben” – áll a Fidesz frakcióvezető-helyettese közleményében. Leszögezi: határozott álláspontjuk, hogy a közvéleménynek is joga tisztán látni ebben a kérdésben.
A közlés szerint a kormánypártoknak kínos az ügy, ezért mindent megtesznek, hogy eltereljék a figyelmet a Pannonplast-részvényvásárlás “közpénzből nyerészkedő valódi haszonélvezőiről”.

Az ellenzéki politikus ezzel arra reagál, hogy a parlament költségvetési bizottságának szocialista képviselői azt javasolják: a nyári törvényhozási szünetben a parlamenti testület ellenőrzési albizottsága vizsgálja meg a PSZÁF tevékenységét. Elmondásuk szerint javaslatukkal azt szeretnék elérni, hogy addig is legyen érdemi munka, amíg az őszi ülésszakon várhatóan megalakul az úgynevezett Pannonplast-vizsgálóbizottság.

Rogán Antal hangsúlyozza, a Fidesz által kezdeményezett rész-vizsgálóbizottság célja “a felelősök és a közpénzből nyerészkedők körének felderítése”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik